Gedragsverandering

Terug naar het overzicht

Stel je in de plaats van volgende personages en deel jouw ideeën om hen te stimuleren zich duurzaam te verplaatsen!

Je kan je inleven in 1 of meerdere personages.

Xavier is een 20-jarige student logopedie die met de auto pendelt tussen zijn thuis in Kooigem en de Vives Hogeschool in Hoog Kortrijk. In het weekend spreekt hij af met vrienden en gaat hij graag op café. Hiervoor gebruikt hij de fiets.


Hans is een veertiger uit Otegem, die in het weekend 150 km fietst op zijn koersfiets met zijn wielerclub, maar in de week zijn woon-werkplaatsing Otegem-Waregem met de auto doet. ’s Morgens gaat hij met de auto naar de bakker voor vers brood en brengt hij de kinderen naar de lagere school vooraleer hij doorrijdt naar zijn werk.

Linda is een actieve jong gepensioneerde uit Wevelgem, die haar auto (2de auto in het gezin) niet kan missen om naar de Hondenschool in Moorsele, het koor in de kerk van Gullegem te gaan en de kleinkinderen die 2 km verderop wonen, te bezoeken.

Caroline is een ondernemende dame van 35 jaar uit Zwevegem. Caroline is rolstoelgebruiker. Om naar haar job bij de kringloopwinkel in Menen te gaan, rijdt ze met haar aangepaste wagen. Caroline is een echte levensgenieter en gebruikt in haar vrije tijd steeds haar auto om met vrienden en familie in Zwevegem af te spreken.

Arnaud en Hannelore zijn een jong koppel twintigers uit Geraardsbergen die recent zijn gaan samenwonen en goed de kost verdienen. Zij komen met de auto voor een tweedaags verblijf naar Kortrijk om er te fietsen langs het kunstenparcour van het artisieke evenement Contrei Live.

Stefanie is een alleenstaande werkende mama (verpleegster in shiften) uit Beveren met 2 kleine kinderen. Ze heeft een beperkt budget en moet haar kinderen op tijd op de dorpsschool zien te krijgen. Daarnaast moet ze hen ook naar hun naschoolse activiteiten in Harelbeke brengen.