Kaart aanbod openbaar vervoer

Het zou voor vele inwoners een grote meerwaarde betekenen indien er een rechtstreekse busverbinding komt tussen Gullegem en Wevelgem. Het zou de bereikbaarheid van de scholen, WZC, administratieve en culturele diensten, postkantoor en lokale handelaars ten goede komen. Het zou voor minder mobiele personen een uitgebreider netwerk creëren en de toestroom van wagens tussen beide gemeentes mogelijks verminderen wat een oplossing zou kunnen bieden voor de verkeersveiligheid.

Reacties
  • Simon R

    ongeveer 8 maanden geleden

    Dag Lyn In praktijk is er nu reeds een doorgaande verbinding Gullegem - Moorsele-Wevelgem, zonder overstap. Dat blijft in het nieuwe plan ook zo. De verbinding zal trouwens weer elk uur gaan rijden van maandag tot en met zaterdag. Enkel op zondag zal deze verbinding "slechts" één keer elke 2 uur mogelijk zijn. Let wel: Gullegem blijft elk uur met Kortrijk verbonden op zondag, wat beter is dan de huidige buslijn.

  • xavier d

    ongeveer 8 maanden geleden

    Een onderwerp dat ik tevens al zo dikwijls naar voor heb gebracht. Evenals, buiten het reeds ingevoerde KM 30, voorzien van stukken fietsstraat in alle straten die naar het centrum leiden, vooral in het centrum van Gullegem en Moorsele, (Wevelgem ligt daar moeilijker) en rond de scholen. Het zwaar doorgaand verkeer omleiden dat onnodig door alle centra passeert . Mooi dat men ernaar streeft om (zij)straten in centrum te ontharden en groener wil maken, maar er geen oplossing komt voor de overlast aan verkeer in de meeste centra.