Kaart aanbod openbaar vervoer

Mijn zoon gaat volgend jaar in Kortrijk naar school. Om de trein te nemen heeft hij een bus nodig vanuit Geluwe. Blijft de lijn 84 bestaan zoals nu en misschien een half uur frequentie overdag vanuit Geluwe? Vb mijn schoonouders gaan ook met de bus naar Menen en om de 30 minuten is wel fijn dicht bij een grotere stad zoals Menen of Ieper

Om het aantal autos te verminderen in de week of weekend: de mensen die gebruik maken van openbaar vervoer (wel geregistreerd) een belastingvemindering geven op autobelasting als ze die enkel gebruiken voor korte verplaatsingen. Maar dan heb je wel een frequentie OV nodig die toch om de 30 minuten loopt. Zo gaan de mensen weten dat ze nooit lang moeten wachten.

Reacties
  • Simon R

    ongeveer 8 maanden geleden

    Buslijn 84 blijft elk uur tussen Ieper en Menen rijden, deze lijn valt onder vervoerregio Ieper. Echter komt er een nieuwe buslijn bij tussen Menen, Geluwe en Wervik (ter vervanging van de belbus). Dus er zullen op weekdagen 2 bussen per uur zijn tussen Geluwe en Menen, (en ook tussen Menen en Kortrijk)