Kaart aanbod openbaar vervoer

Er moeten meer bussen komen tussen Moen en Avelgem. Zodat kinderen gemakkelijk en veilig naar en van school kunnen gaan. Er moeten ook meer bussen komen tussen Moen en Kortrijk. Als je op zaterdag een namiddag in Kortrijk wil gaan shoppen, moet je zorgen dat je de enige bus van Moen naar Kortrijk haalt. Ook om van Kortrijk terug naar Moen te gaan, is er maar 1 bus. Indien je de mensen wil stimuleren om meer met het openbaar vervoer te reizen, moet het aanbod groter worden. En ook belangrijk : ritten goedkoper maken voor mensen die de bus maar enkele keren per maand of per jaar moeten/kunnen nemen!

Op tijdstippen dat er weinig mensen de bus nemen (vb overdag tijdens de week - met uitzondering van de spitsuren) kleinere bussen inleggen.
Reacties
  • Simon R

    ongeveer 8 maanden geleden

    Moen centrum blijft enkel een functionele bediening kennen naar Kortrijk in functie van de scholieren. Op de hoofdweg (N8) aan de haltes van Heestert zal wel elk half uur een verbinding zijn tussen Kortrijk en Avelgem. Wat de exacte plannen zijn met de huidige lijn 85 weet ik niet, ik dacht dat die ongeveer blijft zoals die reeds bestaat, en dus ook een verbinding met Avelgem vormt.