Kaart aanbod openbaar vervoer

Binnen stad stad Kortrijk zelf mis ik al jaren een goede noordzuid verbinding om bijv. van aan het Astridpark (of Overleie in het algemeen) naar t Hoge te gaan. Het is enorm tijdsrovend en ontradend om telkens eerst naar het station te moeten om daar te moeten wachten op een andere bus terwijl het een super logisch traject is om van het noorden via het centrum naar het zuiden van de stad te kunnen gaan. Voorzie aub zo’n NZ-lijn zodat mensen in de stad zelf zich ook vlot met de bus kunnen verplaatsen en niet enkel de mensen van de omliggende gemeenten naar het station kunnen.

Zie hierboven: een logische noord-zuid stadslijn die rechtstreeks (zonder eerst een tijdrovende overstap in het treinstation) doorrijdt van het noorden (Heule-)overleie-buda-grote markt-doorniksewijk-Hoog Kortrijk. Enkel het traject station-Hoog-Kortrijk is goed voor studenten maar niet voor wie in de stad zelf woont en vanuit het noorden naar de Doorniksewijk of AZ Groeninge of Kinepolis wil...
Reacties
  • Diederik D

    ongeveer 7 maanden geleden

    Dit lijkt mij zeker geen slecht idee! Voor mij, student in Kortrijk zijnde, is het momenteel ook ontmoedigend om van Hoog-Kortrijk naar het noorden van de stad te gaan met het openbaar vervoer. Het traject tot aan het station zit inderdaad goed, maar de overstap daar maakt het vervelend en tijdrovend. Misschien dat buslijn 1 (Kortrijk Station - Kinepolis Xpo - AZ Groeninge) verlengd kan worden dwars door het stadscentrum naar het noorden toe? Of misschien kunnen twee reeds bestaande buslijnen gecombineerd worden om zo'n NZ-stadsverbinding te maken?