Hoe stimuleren we Hans om zich duurzaam te verplaatsen?

Bedrijfswagens moeten ontmoedigd worden en verhoog de fietsvergoeding (bedrijfsfiets?). Zolang er een 'gratis' auto op de oprit klaar staat, zal je niemand overtuigen. Het gebruik van de auto moet ook ontmoedigd worden in dorpskernen en stadscentra. Maak minder parkeergelegenheid, vertraag het verkeer, maak meer fietsstraten. Of nog verder: verbied autoverkeer in schoolstraten 's ochtends en om 16h...

Het openbaar vervoer in Vlaanderen is geen optie, dus blijft alleen de fiets over. Er zouden meer campagnes kunnen gevoerd worden over de voordelen van het fietsen en de nadelen van het autoverkeer. Iedereen kent die trouwens, de voor- en nadelen.
Een beloning mag daar niet aan vasthangen, een mens moet de auto laten staan uit overtuiging en niet om iets ervoor te krijgen. Anders houdt hij het niet vol. Er kan volgens mij toch niet voldoende 'gegeven' worden die de auto overklast.
Reacties
  • Christine V

    ongeveer 7 maanden geleden

    Doorgaand vrachtverkeer zou verboden moeten worden in het centrum. Eenrichtingsverkeer in drukke straten is aangewezen om fietsers te beschermen. Op verkeersborden aan uitrit autostrade zouden er verbodsborden moeten komen voor vrachtwagens die niet in het centrum moeten zijn. In centrum verkeersborden plaatsen om maximale snelheid aan te geven.