Hoe stimuleren we Linda om zich duurzaam te verplaatsen?

Een betaalbaar aanbod elektrische fiets (ev met hondenkar) kan Linda verleiden bij mooi weer om naar Moorsele te fietsen. Ev elektrische deelfietsen aanbieden? Elektrische fiets kan ook om de afstand te overbruggen naar Gullegem. Hier zitten we met het nadeel dat de weg Wevelgem-Gullegem helemaal niet aantrekkelijk is om te fietsen. Een extra fietspad voorzien van Wevelgem naar Gullegem zou hier een oplossing kunnen bieden. De kleinkinderen bezoeken kan zeker met de fiets ; is maar 2 km.

Info over de bussen van de Lijn regelmatig in de plaatselijke info brochures opnemen. Bovendien moet er een volwaardig aanbod zijn aan bussen, ttz meer dan 1 bus 's morgens en 1 's avonds.
Fietsen aanmoedigen steeds weer, door info in de plaatselijke brochures, door te belonen, door elektrische fietsen gemakkelijk voor iedereen beschikbaar te maken, het systeem van deelmobiliteit zo eenvoudig mogelijk te maken...
Reacties
  • Christine V

    ongeveer 3 maanden geleden

    Om goed te kunnen fietsen zijn er wel fietspaden nodig die in goede staat zijn! Sommige fietspaden zijn dringend aan herstelling toe.